EBRD GEFF krediti za energetsku efikasnost - iskoristite trenutak da sa kreditom bez učešća povećate energetsku efikasnost vašeg doma i uz to ostvarite i povraćaj od 15% uloženog novca. Kredit je dinarski, a vraćenim novcem raspolažete po sopstvanom nahođenu. Kako? Evo šta treba da uradite:

1. Izaberete željenu PVC stolariju proizvedenu u Vindori od sertifikovanih energetski efikasnih komponenti.

2. Od nas dobijate profakturu za željene proizvode i sertifikate o ugrađenim komponentama

3. Odlazite u banku. ERSTE ili UniCredit Bank pružaju ovu vrstu kredita.

4. Nakon odobrenog kredite i uplaćenog novca vašu novu PVC stolariju izrađenu u Vindori isporučujemo i ugrađujemo.

5. Sa fakturom odlazite u banku i verifikujete završen posao i ostvarujete svojih 15% povraćaja sa kojima slobodno raspolažete.

 

ERSTE kredit za energetsku efikasnost
slika preuzeta sa erstebank.rs

 

  PVC prozori popust Velika rasprodaja je u toku!!!  Windora Vam nudi vrhunsku PVC stolariju po znatno nižim cenama. Iskoristite priliku dok traju zalihe i obezbedite sebi vrhunske PVC prozore i vrata izrađene od nemačkih sertifikovanih komponenti po cenama znatno nižim od uobičajnih. Neke od dimenzija koje trenutno imamo na stanju:

Dvokrilni 1490 x 1506 desni - 200€
Jednokrilni 780 x 1316 desni - 76€
Dvokrilni 1238 x 1154 desni - 105€

PVC stolarija energetska efikasnost

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović je na konferenciji za novinare rekla da fond postoji od 1. januara ove godine i da će za sredstva moći da konkurišu lokalne samouprave, skupštine stanara, domaćinstva i građani.Mihajlovićeva je kazala da će do kraja februara biti rapisan javni poziv za banke koje žele da učestvuju u programu kreditiranja stanovništva za povećanje energetske efikasnosti, a da će lokalne samouprave sa projektima konkuristati kod Ministarstva. Ona je precizirala da će novac moći da se koristi na primer za zamenu prozora, izolaciju, nabavku efikasnijih kotlova za grejanje.

Obavezni kalorimetri do 2015Sva domaćinstva koja koristi daljinsko grajanje iz toplana moraće da od 1. januara 2015. godine uvedu kalorimetre, najavljuje ministarka Mihajlović. Na osnovu kalorimetara biće obračunata i naplaćivana utrošena toplotna energija, a država će pomoći u njihovoj nabavci, najavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović. U Ministarstvu eneregetike obećavaju da će pomoći toplanama da se spreme za obračun grejanja po utrošku, ali da uspešnost tog posla zavisi od dogovora lokalnih samouprava, toplana i stanara. 

PVC stolarija ušteda energije

Štednja energije - odgovornost države i pojedinca. U našem društvu i dalje vlada nasleđen, a pogrešan stav – da je Srbija bogata energijom i da je energija element socijalne politike, a ne roba.U kojoj meri je ovo netačno pokazuju podaci iz strategije energetskog razvoja Srbije: rezerve kvalitetnih energenata, nafte i gasa, čine manje od 1% u ukupnim bilansnim rezervama Srbije. Ostatak rezervi čini ugalj, i to u najvećoj meri niskokvalitetni lignit, sa čak 92%. Srbija je, dakle, prinuđena da uvozi energente, a sudeći po trendu rasta njihovih cena na svetskom tržištu, rasipanje tako skupog artikla mora da se odrazi na budžet, kako države, tako i svakog pojedinca.